Tourist Immigration
۱-۴- ویزای توریستی:
یکی از روش های متداول برای مسافرت و گردش در کشورهای گوناگون، اخذ ویزای توریستی (Tourist Visa) است. بسیاری از گردشگران و مهاجران به دلیل شرایط مناسب اجتماعی و اقتصادی که در کانادا وجود دارد، بازدید از این کشور را در اولویت قرار می دهند. دولت کانادا به علت کثرت درخواست های ویزای توریستی کانادا، قوانینی بسیار جدی در این زمینه برای ورود متقاضیان خارجی وضع نموده است؛ البته در صورت آشنایی کامل با این قوانین و تکمیل دقیق مدارک کار سختی برای اخذ ویزای توریستی کانادا نخواهید داشت. باید توجه داشته باشید که به علت تعطیلی سفارت کانادا در ایران، مراحل اخذ ویزای توریستی کانادا باید توسط خود متقاضیان یا از طریق نمایندگان قانونی، در یکی از سفارت های کانادا در کشورهای دیگر، مانند ترکیه، پیگیری شود.
از نظر اداره مهاجرت کانادا، توریست کسی است که تابعیت کشور کانادا را ندارد و به صورت قانونی از کانادا دیدن می کند. سالیانه کشور کانادا بیش از ۳۵ میلیون بازدید کننده را میزبانی میکند که با ویزاهای غیر اقامتی وارد این کشور می شوند. به غیر از افراد دارای اقامت کانادا و شهروندان کانادایی، برای مسافرت به کانادا همه افراد نیاز به مجوز ورود به کانادا را دارند. اگر شامل معافیت های کشورهایی که نیاز به ویزا ندارند نمی شوید، برای ورود موقت به کانادا جهت بازدید از کانادا، تحصیل در کانادا و یا کار در کانادا، نیاز به ویزای کانادا دارید.
این ویزای موقت را Temporary Resident Visa یا TRV می نامند.
ویزای توریستی کانادا عمدتا به دو شکل ویزای یکبار ورود single entry و یا ویزای مولتیپل کانادا multiple entry صادر میشود. ویزای توریستی کانادا برای متقاضیان ایرانی بسته به نوع درخواست آنها به شکل یک بار ورود و یا مولتیپل صادر میشود. برای مثال اگر متقاضی ویزای توریستی کانادا قصد شرکت در یک کنفرانس و یا همایش علمی، فرهنگی و … را داشته باشد، ویزای وی به صورت یک بار ورود با تاریخ مشخص برای خروج از خاک کانادا صادر خواهد شد؛ اما اگر متقاضی با ارائه مدارک مورد نیاز تقاضای ویزای بلند مدت توریستی نماید، برای وی ویزای مولتیپل کانادا صادر خواهد شد.
سوپر ویزای کانادا (Super Visa) که نوع سوم ویزای توریستی این کشور محسوب میشود هم از نظر متقاضی و هم از نظر اعتبار ویزا و هم از منظر مدت زمان مجاز برای اقامت در هر بار ورود به کانادا تفاوتهای اساسی با دو نوع دیگر ویزای توریستی کانادا دارد که در ادامه همین مقاله بطور مفصل به آن اشاره خواهد شد:
مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی کانادا (سینگل و مولتیپل):
– اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورتهای قبلی
– یک قطعه عکس جدید ۵/۳ * ۵/۴ رنگی با زمینه سفید
– ترجمه شناسنامه
– ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر، در صورت همراهی فرزندان ترجمه گواهی اشتغال کافی است.
– تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی برای هر یک از متقاضیان به صورت جداگانه
– مدارک مالی، شامل نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و ممهور به مهر امور بین الملل بانک به همراه گردش چهار ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد.
در صورتی که گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجاره نامه دارید نیز ارائه دهید (مدت اعتبار نامه تمکن مالی و ریزپرینت ۴ ماه اخر یک ماه است).
– ترجمه اسناد ملکی
– در صورت نداشتن دعوت نامه، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی است.
– ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایت نامه باید از سوی کسی باشد که آن ها را همراهی نمیکند.
– کارمندان:
گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی.
– کارفرمایان: ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماه آخر به لاتین.
– تجار:
ترجمه کارت بازرگانی، گواهی اتاق بازرگانی، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، ترجمه لیست پرداخت بیمه.
– مهندسان:
ترجمه پروانه نظام مهندسی یا جواز ساخت
– کارخانه داران و صاحبان مشاغل آزاد:
ترجمه پروانه بهره برداری، ترجمه جواز کسب، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده و ترجمه لیست پرداخت بیمه
– بازنشستگان:
ترجمه حکم بازنشستگی و ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر بازنشستگی (در صورت افزایش حقوق، ترجمه حکم افزایش حقوق بازنشستگی ارائه شود.
شایان ذکر است دعوت نامه، شامل:
مشخصات کامل دعوت کننده و متقاضی، نسبت، دلیل سفر متقاضی، آدرس و تلفن، مدت زمان اقامت و هرگونه موارد مرتبط دیگر (دعوت نامه پس از تنظیم باید به مهر و امضای دفتر (Notary Public) برسد.
و مدارک فرد دعوت کننده شامل:
ارائه کارت شهروندی (Canadian Citizenship Card)، پاسپورت کانادایی، شناسنامه کانادایی (Canadian Birth Certificate) یا کارت اقامت (PR Card) از سوی فرد دعوت کننده الزامی است. همچنین سایر مدارک فرد دعوت کننده شامل گواهی اشتغال به کار، نامه بانک، برگههای مالیاتی (Notice of Assesment).
باید عنوان کرد اگرچه ارائه دعوتنامه برای صدور ویزای سینگل و مولتیپل کانادا، الزامی نیست اما وجود دعوتنامهای معتبر میتاند شانس ویزا شدن درخواست کانادا را تا ۵۰ درصد افزایش داد.
مدارک مازاد لازم برای اخذ سوپر ویزای کانادا:
مدارک مالی دعوتکننده دایر بر توان ساپورت مالی دعوت شوندهها در مدت اقامتارائه مدارک لازم دایر بر حداقل حقوق سالانه تا ۲۴ هزار دلارمدارک پرداخت بیمه خدمات درمانی متقاضی حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادامدارک اقامت و برگههای ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کنندهتاییده پزشک معتمد سفارت برای متقاضیان
مراحل اخذ
اگرچه هر سه نوع بالا، از نوع ویزای توریستی است اما هر یک از آنها از نظر ماهیت و ویژگیها تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارند که در ادامه به ترتیب ارزیابی میشوند.
۱-۱-۴- ویزای سینگل کانادا:
همانگونه که از نام این نوع ویزای کانادا برمیآید، ویزای سینگل کانادا تنها برای یک بار ورود به خاک کانادا در زمانی مشخص و تا مدتی معین صادر میشود. به بیان دیگر دارنده ویزای سینگل کانادا تنها قادر خواهد بود یک بار وارد خاک کانادا شود و مقید به ترک کانادا در زمان قید در ویزا است.
خروج فرد پیش از پایان اعتبار ویزای سینگل کانادا از این کشور بدان معنی نخواهد بود که وی میتواند تا زمان پایان اعتبار ویزای خود یک بار دیگر وارد کانادا شود. ویزای سینگل کانادا تنها یک بار ورود به خاک این کشور را جواز میدهد و پس از خارج شدن از کانادا حتی با فرض باقی ماندن از اعتبار آن، دیگر ارزشی نخواهد داشت.
۲-۱-۴- ویزای مولتیپل کانادا:
ویزای مولتیپل کانادا که در بین ایرانیان با نامهایی همچون ویزای مولتی کانادا و یا ویزای ۵ ساله کانادا نیز شناخته میشود، یکی از جذابترین انواع ویزای کانادا است. اگرچه ویزای مولتی کانادا در ذات نوعی ویزای اقامت موقت است اما بر اساس قوانین مهاجرتی کانادا و اطلاعیههای صادر شده، اعتبار این ویزا به جزء در شرایط خاص تا زمان پایان اعتبار پاسپورت متقاضی خواهد بود.
برخی از مهمترین ویژگیهای ویزای مولتیپل کانادا بدین صورت است:
– نامحدود بودن تعداد دفعات ورود به خاک کانادا
– اعتبار ویزا تا زمان اعتبار پاسپورت
– امکان اقامت در کانادا تا ۶ ماه برای هر بار ورود
– امکان تمدید مدت ۶ ماه در صورت کافی و قانع کننده بودن دلایل متقاضی
– پس از گذشت ۶ ماه از ورود کافی است برای حتی چند ساعت از خاک کانادا خارج شوید تا با ورود مجدد بتوانید ۶ ماه دیگر در این کشور اقامت داشته باشد.
– در صورتی که طی ۱۰ سال گذشته برای اخذ ویزای کانادا انگشت نگاری کرده باشید، برای درخواست مجدد نیاز به انگشت نگاری نخواهید داشت، حتی اگر تقاضای شما ریجکت شده باشد.
– از آنجایی که اعتبار پاسپورت ایرانی حداکثر ۵ سال است، ویزای مولتیپل کانادا در ایران به ویزای ۵ ساله کانادا نیز شهرت یافته است. اما در عمل اگر از اعتبار پاسپورت متقاضی ویزای مولتیپل کانادا، ۳ سال مانده باشد، ویزای مولتیپل وی نیز ۳ سال اعتبار خواهد داشت.
۳-۱-۴- ویزای نرمال:
یکی از مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای ویزیتور کانادا و طبعا ویزای مولتیپل کانادا، دعوتنامه رسمی و معتبر از کانادا است. در ویزای نرمال کانادا تهیه و ارائه این دعوتنامه بر عهده متقاضی است و اوست که در حین ارائه مدارک برای ترجمه و ارائه به سفارت، دعوتنامه را نیز ارائه میدهد. به بیان دیگر در ویزای نرمال کانادا، تهیه و ارائه تمامی مدارک لازم برای ثبت نام ویزای کانادا (چه به روش ثبت نام آنلاین و چه به روش مراجعه حضوری به سفارت) بر عهده متقاضی خواهد بود. البته کارشناسان امور ویزا و وقت سفارت مهاجرت برای ایرانیان در ارائه چک لیست و مشاوره همواره در کنار شما خواهند بود.
۴-۱-۴- سوپر ویزای کانادا:
سوپر ویزای کانادا یا ویزای والدین نوع سوم ویزای توریستی کانادا است. ویزایی که مخصوص پدر، مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ فردی طراحی شدهاست که اولا اقامت دائم کشور کانادا را در اختیار دارد و ثانیا سن او بالای ۱۸ سال است. برای سوپر ویزای کانادا ارائه دعوت نامه از داخل کانادا الزامی است.
به بیان دیگر، دعوت کننده میبایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگههای ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما میبایست ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود.
تاییدیه پزشک معتمد سفارت برای آن است که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هدف از دریافت سوپر ویزای کانادا درمان و تحمیل هزینههای درمانی به دولت کانادا نباشد.
همچنین، شایان ذکر است، نوع ویزای توریستی کانادا شما آیا سینگل باشد یا مولتی در سفارت کانادا و توسط آفیسر پرونده مشخص میشود، اما اینکه اعتبار این ویزا بر اساس عرف اعلام شده باشد یا کم و زیاد شود، توسط افسر مهاجرت و مرزباتی کانادا مشخص میشود.
به طور معمول مدت اعتبار ویزای سینگل کانادا ۶ ماه است. همانگونه که اشاره شد این زمان میتواند بسته به تشخیص افسر مرزبانی کمتر شود که در این صورت زمان خروج در پاسپورت متقاضی قید خواهد شد. مدت زمان اعتبار ویزای مولتیپل کانادا در اساس ۱۰ سال است اما معمولا اعتبار این ویزا تا پایان اعتبار پاسپورت متقاضی خواهد بود.
بنابراین با توجه به اعتبار ۵ ساله گذرنامه ایرانی، اعتبار ویزای مولتی کانادا برای ایرانیان حداکثر ۵ سال است. سوپر ویزای کانادا هم اعتباری۱۰ ساله دارد و والدین فرد دارای اقامت دائم کانادا میتوانند با دریافت سوپر ویزای کانادا تا ۱۰ سال بدون محدودیت به این کشور سفر کرده و در هر مرحله تا دو سال در این کشور اقامت داشته باشند.
همچنین، طبق قوانین جدید اداره مهاجرت کانادا در صورتی که توریست وارد شده به کانادا در یکی از موسسات آموزشی مورد تایید اداره مهاجرت کانادا ثبت نام نماید، امکان تغییر وضعیت او از حالت توریستی به دانشجویی وجود خواهد داشت.
تمامی امور مربوط به دریافت ویزای توریستی کانادا در مهاجرت برای ایرانیان توسط مشاورین رسمی مهاجرت کانادا عضو سازمان ICCRC کانادا انجام میپذیرد. جهت دریافت اطلاعات و امکان سنجی لطفا فرم ارزیابی تکمیل بفرمایید.